Saturday, October 07, 2006




MY WORDLY TIME

Steadily time flows unaffectedly,
For time waits for no man,invariably,
Even when a great plan you have laid,
To execute, to please non but your Creator,
Will time wait till later?
Still it flies, not a second missed!
In square one, you're stuck,
With daydreams of plausible bliss.

Noon approaches, never fail, always does,
You're still lost in the woods,in the dusts,
Walking the complete circle of vain,
Pacing the nonsense path of worldly gains,
But time has no empathy, never!
It keeps moving, ticking stronger than ever!
Trying hard, with squinted eyes, you can't see the light, you quiver.

Eve takes over, beautiful red-orangey hue, yonder,
The pitiless time still marching the day,
You panicked as time leaves you at bay!
You searched for your lost soul over and over,
In between the heaps and piles of mundane affairs,
Looking over your trembling shoulders,
At the wall clock that ticks with tireless vigor.

As the dark night looms over,
You pleaded with time, its mercy you implored,
But time replied with all doom and gloom,
"I have no control of myself whatsover"
To each, its very own,
Time and space, all alone,
As exasperation overcomes,
You frantically searched for your lost time,
Those precious seconds,you threw out the door,
But none regained, time is no more.


As we age and the years escalate over,
Never let time leave you behind, not even an hour,
Hold on fast to its very rein,
For once you slip, you'll never gain,
Those precious seconds, you must strife,
As time is the ultimate essence of life.

By Dith

____________________________________________________________________________________


LOST! STOLEN! (not died!!)

Pooty- 14th May 2005
Mayo- 14th May 2006



22 comments:

pycnogenol said...

May you be rewarded in abundance by Allah Almighty with this beautiful reminder. Ameen.

dith said...

Pycno,

Thank you, thank you.

Ameen.

ikelah said...

mengapakah kucing putinh itu dipenjarakan? apakah kesalahannya?

apakah poem itu luahan oleh kucing-kucing tersebuat?

mynn said...

animal cruelty! kat UK boleh kena tangkap tau (seriously).

hehehe thought the same as ikelah - ni pantun kucing2 tu ke?

hehehe

however, beautifully written dith :)

dith said...

Olehkerana gambar kucing2 kesayangan saya Puty dan Mayo telah menimbulkan pelbagai kemusykilan tentang kaitannya dengan sajak ini, maka saya dengan berat hati terpaksa menggantikannya dengan gambar redang dan merpati di bumbung rumah saya yang sebenarnya mungkin juga tiada kaitannya dengan sajak ini tetapi saya yakin kurang menimbulkan keraguan di hati pembaca blog ini yang sememangnya amat perihatin tentang kaitan gambar dan cerita entry. <===adakah ini boleh dinobatkan sebagai ayat BM yang terpanjang di dunia? hehe

*Nota nostalgia: Mei 14 dahulu genap setahun Puty hilang dan pada hari sama Mayo juga telah mengikut jejak langkah Puty. Kami teramat merindui dua kucing kesayangan kami ini yang mempunyai perangai/pemikiran bijak seperti manusia dan adakalanya lebih bijak dari manusia!!

Maka dengan ini saya harap tiada lagi komen tentang tidak keserasian gambar dgn entry dan juga kisah orang yang menyiksa haiwan yang akan di tangkap dan disiksa lebih teruk dari haiwan. Kepada para pendokong RSCPA, saya tidak pernah dera haiwan, betulllll! :-)))

(date dipelbetulkan oleh ikelah...hehehehe)

Has said...

Roza, i missed the earlier pic of Puty, probably you can go to mine untuk lepas kan rindu, :-), poem is beautiful, most beautiful if you can grap each moment and made it meaningful.

fettucini che abang tak suka, so tak imbuh buat.

Has said...

Mayo kan yang serupa? Grab, he he not grap.

mynn said...

psst
kena kurung patutlah mati :)

dith said...

Has- dah comment

Mynn- ish ish bukan mati ler! Hilang!

mynn said...

dith, kenapaaaaaa lah dith letak tarikh tu lepas nama kucing2 tu, habis saya ingatkan diorang mati ...

hehehe sorry

eh dith, macamana dith buat kat sidebar tu bawah "newly found bloggers" ada update alert? ajar dith please :)

dith said...

Mynn,

Ini ilmu turun temurun. Kalau nak belajar mesti ada pengeras:

1) Sekor ayam hitam muda.

2) Pulut kuning satu dulang.

Hantar pakai FedEx. Sampai jek depan pintu saya ajar.

Has said...

Madam! I noticed your age is 250. Kah, kah, kah, what formula are you using to arrive at that figure?

dith said...

Has,

The answer is the same as my previous comment! hehe

Mama Sarah said...

you'd better lock up all your kucing next 14/5/07. the serial penculik kucing might be lurking around.

dith said...

Nisak,

I dont know whether that'll help, :p

As I told iKelah :kita bela kasi makan sampai gemuk lepas tu depa curi!

mynn said...

dith
let me get this right, you want
1. one dulang of yellow glutinous rice and
2. one black cock

mana nak dapat black cock ni...

dith said...

Mynn,

The black spring chicken can be found by clicking on the BlogRolling icon!

Btw, do you know that Google bought over YouTube for 1.68 billion??? Let's set up something, make it big and then sell it for billions!

mynn said...

dith
*laughs* reading "black spring chicken".

what's a "blogrolling" icon?

hey i didnt know youtube has been bought by google. serious??? strange cos google already has google video. good move though, i think :) youtube is extremely popular.

dith said...

Mynn,

Look left at my side-bar. See the DORE sign? Right above is the BlogRolling icon

mynn said...

wah .... cool dith, thank you! :) must give it a try.

ifos said...

whoa2... the update alert thnigy, very nice... must give it a try also!

*sedih teringat mayo n schumi*

Wastepaper basket said...

laaa... patut la dah lama x nampak mayo. dia dah mahir ilmu ghaib rupanya

There was an error in this gadget

Bukit Tinggi 2008

Great Wall 2009

Followers

 

ReMiNiScEnCe....as the garden of memory grows arid... | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates