Tuesday, March 21, 2006

AN INVITATION AGAIN!

Dear bloggers,

I am inviting all of you to help me with the tafseer of Al Baqarah. Everyone can take turn to do every 5 ayah. The next 5 ayah is ayah 66-70. You can use any Tafseer as long as it's a Sunni commentary. It doesnt have to be long or detailed. Just a short an precised one will do.

So any takers?? Pycno? Boogey? Has? QOTH? Bea? Nurelhuda ? Keng? Kenakelayan? (I know you can't as you're busy with thesis, hehe) Crimson? Ayumi? Em? Easylady?Anggerik? Ood? Izhal? Blabs? Others?

24th March- Al Baqarah 61-65 <====______________?
25th March- Al baqarah 66-70 <====______________?
And so on...

You can just post it in the comment box and I'll paste it in the entry.

You can use this site if you want to

http://www.tafsir.com/

or

http://www.muslimaccess.com/quraan/tafseer/002.htm

Jazakillah hairan kathira!

19 comments:

easylady said...

keenottla..sabatikal bulan 4 and 5:))...he..he..memanjang excuses. Satu blogger lagi tertinggal Ikelah...he..he..

Queen Of The House said...

DITH, like I said before, at the moment I am more comfortable reading than 'tafseering'. Give me some more time to get the hang of it ... nanti-nanti I volunteer okay tak?

Ikelah said...

easylady
i kena tugas lain :)
the regular commentator

Izhal said...

Assalamualaikum wbt...

1st i have to make sure were on the same page... sambil2 check kita boleh verify sama ke idak susunan Koran kita pakai... So does 51 and 55 sound like...

51. Wa iz waa 'ad naa Musa...
55. Wa iz qultum ya Musa...

betul ke ayat-ayat ni??? same one??? tafsir ni is decoding right??? if thats it im in becuase Koran turun untuk jin dan manusia... Thanks for the invite :)

dr in the house said...

Easy- nanti lepas sabbatikal ok? :))

QOTH- Ok nanti dah ready , beritahu. Tapi sebenarnya bukan suruh tafseer, cuma ambil salient points and pendekkan tafseer yg sedia ada :)) Ikan KOTH banyak lagi dalam freeezer?

iKelah- Thanks for your support

Izhal-Betul lah tu, takkan ayat lain koot, :) Anyway, kalau rajin you tolong buat 61-65, go to tafsir.com, refer tafsir ibn kathir and just take salient points and shorten them like what I have done. Thanks a lot! Adik dah ok dah?

Has said...

DITH, sorry, u know me. I have affinity to certain sura first. And my Tafseer buat orang marah nanti, he he macam Love story tuh. I sula tafseer yang macam tu?
Actually those surahs are good for my journey.

Queen Of The House said...

Oh, macam tu. Insyaallah nanti I will tell you when I'm ready. Entah ni excuse ke apa, tapi this week kena buat closing accounts ... like tak cukup tangan only :)
Ikan banyaaaak lagi, pretty soon kena cari freezer besarlah I think. And his hands are itching to go fishing again.

anggerik merah said...

DITH, Insyaallah one day I will volunteer. Right now, I felt like I am at the bottom of the wheel. Learning every steps at my own pace. I am still crawling for my journey. Thanks so much for the effort and initiative.

Boogey said...

Kawe tak leh lar bab tafsir ni. Kawe selalu salah tafsir dan disalah tafsirkan. It won`t be good. Bad Bad Bad. nanti kang ada lagi kena badi.

Karam Singh Valia said...

Di sini kita dapat lihat conto conto perbagai jenis alasan yang amat menarik dan boleh menjadi khazanah negara. Ini menunjukkan rakyat Malaysia sudah sangat kreatif dan sangat mampu berfikir di luar kotak sesuai dengan saranan Yang Amat Berhormat Perdana Menteri kita. Semua ini hasil daripada usaha kerajaan kita yang sangat perihatin menghantar pelajar pelajar kita ke luar negara supaya cara berfikir di luar kotak dapat di pelajari dan seterusnya diperkembangkan ke seluruh pelusuk negara kita. Sekiranya kita perfikiran ibarat katak di bawah tempurung, tentulah alasan yang diberikan amat cetek dan tidak lagi relevan di zaman serba moden ini. Akhirkata...buai laju laju sampai cucur atap...Karam Singh Valia

Queen Of The House said...

En Karam .... sampai nak karam keadaan di sini bila saya baca kata-kata anda :)

Excuses excuses! Bad, bad!

ayumi_of_mirkwood said...

Salaam..
I'm just wondering what does it mean to help you in 'tafseer'ing the ayat.. how exactly may I help in doing so? I'm not anywhere near to someone who can tafseer the ayat (still finishing the translation first), but I can try and consult those who can.

drroza said...

Has- :)

QOTH- okie dokie

Karam Singh Wallia- Bila awok nak masuk Islam?

Boogey- excuses excuses

Ayumi- bukan suruh tafseer!!! Only asking you to edit and shorten available tafseers like Ibn Kathir's.

pycnogenol said...

DrRoza, we'll take our slots end of April...and this is not an excuse...you know the reason why, kan?

Count Byron said...

Been away.. and now that I'm back.. you are on sabbatical.. Dr Roza, Dr Roza.. and tafseer to top it off.. You are a great Doctor.. and leaves a great impact on the people around you. Keep up the great work DITH

Izhal said...

"Ayumi- bukan suruh tafseer!!! Only asking you to edit and shorten available tafseers like Ibn Kathir's."

haaa? camano ni?? kasik exmaple sikit...

dr in the house said...

izhal

ponat den explain.

baca je la blog saya tu

*kneading my temples exasperatingly*

Izhal said...

hait ok, baru perasan ada link...

Albaqarah 51-55 settle... dah advance ke depan dah blog tu... I'll keep visiting...

ayumi_of_mirkwood said...

Salaam..
Oh ok.. hehe.. sorry.. some misunderstanding occur..

There was an error in this gadget

Bukit Tinggi 2008

Great Wall 2009

Followers

 

ReMiNiScEnCe....as the garden of memory grows arid... | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates