Wednesday, June 21, 2006

Motosikal Paling Jelik Di Jawa



"Hati-hati Pak Dokter. Itu motor paling JELIK di kampung ini, namun ia bisa pergi jauh"

Pak Dokter: "Motor nya mungkin jelik tetapi yang memandunya tidak!"

This motorbike won the competiton for "Motorsikal Paling Jelik di Indonesia" year 98, I think (gotta ask ikelah again). To win it has to be the most grotesque looking but in perfect function and able to go strong from Klaten to Jogja and all the way to Semarang!

15 comments:

kenakelayan said...

Biar jelik tapi harus sampai ke destinasinya. Tak begitu Pak? :D Kalok indah khabar dari rupa apa gunanya?

Ikelah said...

I was next to him in the old 4WD Daihatsu when Putut mentioned, "Pak Dokter, itu motor paling jelek di Indonesia."
I answered,"yea."
It was placed at one corner in the porch and did not attract my attention and moreover I thought, like Malaysian we just like to 'condemned' an ugly looking object. However, after a short pause and our car was about to move, I asked,"Mengapa jelek?"
He answered stopping the car, "Ia pernah menang motor terjelek di Indonesia pada tahun 1998."
I turned towards him,"Pertandingan? Motorsikal sejelek itu boleh berfungsi ke?"
Putut answered back,"Ia bisa sampai ke Semarang pergi dan balik tanpa masalah. Ia masih boleh bergerak ke mana mana."
That was too much. I asked for permission to have a look and later took a few shots of it.

I sms Putut last night and received an answer,"ALHAMDULILLAH, semua di sini baik. Sampai sekarang Merapi masih kritis. Kami mohon do'anya semoga kami dapat lewati semua dengan sabar. Salam dari kami semua di sini."

Mynn said...

LOL

btw "jelek" tu what does it mean? fastest?

Ikelah said...

jelek=grotesque=hudoh

easylady said...

wah yang jelek-jelek pun ada pertandingan. itu synonym dengan dont judge a book by its cover.

Queen Of The House said...

Does that ugly thing really work? I tengok motor tu teringat kat horned toad or an iguana ... atau pun ikan kerapu batu (if that is the name of that ikan kerapu which KOTH recently caught).

Mama Sarah said...

kalau pak dokter photoshop gambar ni sepia or B&W akan bertambah lah nampak macam zaman perang Jepun.

Jangan lupa ikat topi keledar tu ya PAk Dokter.

pycnogenol said...

Seluar yang di pakai sudah ngam betul dengan warna motor nya. Kalau di pakai baju warna coklat yang sedikit berlumpur....waduh,...persis "chameleon' jadi nya. Tidak tahu yang mana motor, yang mana pemandunya!! ;))

crimsonskye said...

ahahaa... is the competition for real?

Ikelah said...

it was a real competition with a prize but of course it was not me riding the bike to the competition.

topi keselamatannya sekadar untuk aksi aja. topi keledar=topi keselamatan. tali pinggang keledar=sabuk keselamatan. ;)

itu adalah celana kerja saya pak pycno. bajunya ngak bisa kotor. bisa pingsan mereka di dalam mobil. motor ini gagah sekali, ngak capek hingga ke Semarang.

afie911 said...

wah wah hebat sunggoh!

dr in the house said...

Ikan kerapu batu ke, horned toad ke iguana ke, or chameleon ke, yg pasti motor tu memang JELEK!!

azahar said...

hahaha... ada gaya mat rempit.selamat kembali dr ikelah.kagum dgn gambar2 yg dirakam di merapi.ia menceritakan segala2nya.

dr roza..kupu2 tu asyik terbang sana, terbang sini.sesekali boleh dia duduk diam tak..hehe (gurau).

ayumi_of_mirkwood said...

Salaam..
An honor to the most grotesque motorcycle around? Now THAT's something else.

Anonymous said...

Excellent, love it! » »

There was an error in this gadget

Bukit Tinggi 2008

Great Wall 2009

Followers

 

ReMiNiScEnCe....as the garden of memory grows arid... | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates