Tuesday, November 01, 2005

EIDUL FITRI AL MUBARAK



SINCE I AM STARTING TO RECEIVE RAYA CARDS ALREADY, I THOUGHT IT APPROPRIATE TO ENTER ONE HERE TODAY.

TO ALL FELLOW-BLOGGERS, I'D LIKE TO WISH A VERY HAPPY EIDUL FITRI, FILLED WITH ALLAH'S BARAQAH. MAY WE CELEBRATE THIS OCCASION WITH KHUSYUK AND TAWADHU' WITH ALLAH IN REMEMBRANCE ALL THE TIME, INSYALLAH!

AND REMEMBER WE STILL HAVE A WEEK OF RAMADHAN LEFT .
SO I AM REMINDING MYSELF AND DEAR BLOGGERS TO BE EXTRA DILLIGENT IN OUR IBADAH BEFORE RAMADHAN ENDS. AMEEN.

TO THOSE WHO WILL EMBARK ON BALIK KAMPUNG EXODUS, BE CAREFUL AND HAVE A SAFE JOURNEY.

P.S. KALAU JUMPA MUKA YANG MACAM KENAL JE KAT BLOG2 YG SELALU DIKUNJUNG TU, TEGUR2 LAH!

TO SARAH & SOFI: JAGA DIRI BAIK2, WILL MISS BOTH OF YOU!

TO KENAKELAYAN: DON'T FORGET THE LAMB BRIYANI!

TO TOK KI ANJANG: AWOK RAYA MANA WEII? AWOK TAK BALIK PASIR DERIAN? BEBAIK SKIT, TAKUT NAIK AIR LAGI TAHUN NIH!

TO PYCNOGENOL & INOSITOL- KIRIM SALAM RAYA KAT MAK MASING2.

TO ANAK2 BLOG :CRIMSONSKYE, AYUMI, AFIE, HIYOSHI- SILA KE RUMAH

TO NURELHUDA: KAT MELAKA JE KE? TAK BALIK TANJUNG?

TO QOTH: KALAU JUMPA KAK TEH AND GANG, KIM SALAM, PELUK CIUM :)

TO HALELA : TAK PASANG LAMPU LIP LAP TAHUN NIH? :))

TO BERGEN: RAYA ATAS RIG KE?

TO UIPTS : TAK BALIK?

TO AJ : JGN SERONOK BERJOGET!

30 comments:

pycnogenol said...

Now,now,now...drroza, pairing Sarah and Sofi together is fine. They are sisters.
Putting together all the anak-anak blog, is again acceptable...they are ALL happy-go-lucky and couldnt care less.
But me and inositol? I HAVE my beloved, but her name is DEFINITELY NOT Inositol. Si Inositol ni pun satu, after her TUJUH,terus hilang tak tinggal komen pun. Agak-agak nya timbul kembali malam tujuh likur.
Sorry ye beloved, this has nothing to do with me. drroza is still her investigating self and has not given up playing the guessing game.
Nasib baik dah post ucapan SELAMAT HARI RAYA. Siap minta ampun maaf atas kesilapan semasa blogging.
In the spirit of Ramadhan and Syawal, I forgive everyone here. As for inositol, you have to ask the Minah Kilang herself.....;))

Nurelhuda said...

Tak balik Tanjung nor? Cek balik KL saja Mak ada sana nor?Kita tak nak buat bloggers perjumpaan Ghaya ker?
Selamat Hari Raya , Maaf Zahir Batin semua

dr in the house said...

Dear beloved, whoever you are, however elusive you maybe, I also wish you happy raya and beg for forgiveness for not acknowledging you all this while. Pssst..how are you related to this guy who goes by a biochemical name, by the way? Is he as popular as he claims to be? Is he a superstar? rockstar? actor? YB? You can email me and spill the beans out but my lips will forever be sealed (even if he turns out to be the PM or George Bush for that matter :))

dr in the house said...

Laa hangpa balik KL jugak ka? Baguih la. Cek pon balik KL tapi tak sure hari apa. Rumah mak cek di Taman Dagang Jaya, Ampang. Rumah mak hangpa di mana?

Raya pertama, orang umah cek on-call...cek kena la duk sini dulu :(

Nak buat Blogger's Meet boleh. Tapi kawan kita Pycno tu, dia takut kita mintak autograp dia, nanti kena sain perabih dakwat pen dia, susah!

Nurelhuda said...

La kalau nak jumpak buleh laa kot nor?
Mak cek la ni dok kat Sungai Buloh, dulu dok Gombak ..ghumah Gombak adik dudok

crimsonskye said...

anak2 blog... how much more endearing could that get? :)

thank you for the invitation.. i'll add that to my list of things-to-do: visit the blogging clan in Kuantan someday :D

abdullahjones said...

oh! ini kali pertama orang mengucapkan selamat raya melalui blog kepada saya. (jika AJ itu adalah saya) terima kasih. Selamat Hari Raya juga kepada kamu dan keluarga.

dr in the house said...

Nurelhuda- takut jugak nak jumpa in person sebab you are so 'wow' and I will be so intimidated, I won't be able to utter an intelligent word!

Crimson- Yes, you're welcome whenever you are here

AJ- siapa lagi AJ yg seronok berjoget, sangkanya macam di Mardi Gras?

pycnogenol said...

Hahahahahahahahaha......

mmp said...

terima kasih ucap selamat hari raya.

ucapan 2 patah 'tak balik?' itu sungguh menusuk nak mengadap kali ke 5 raya disini.

terkenang kuantan
balik raya
bas tanjung keramat

OOD said...

dr house
selamat hari raya!! Hope it will be a blessed and happy one!

Tok Aki Anjang said...

Salam Idil Fitri untuk semua DOTH dan semua bloggers yang selama ni sama sama bergotong royong memajukan kerja blog ni. Eh...dah macam ucapan mesyuarat jawatankuasa masjid pulok dah yer Andak yer?
Andak, kome anok beranok balik kampung petang raya pertama je lar. Orang rumoh nuh beriya benor nok balik Johor. Putor sini, kais sana, main kias kias dah dua bulan dah pasal nok beraya di Kulai. Kawe pun mengiya je lar takut kang raya raya masang je muka dia. Jadinya raya kedua lar kome datang beraya ke rumoh awok. Khabor lar ke Maman awok tu jangan lar perabihkan lagi mercun bola dia tu takut kang kalau dah habis, dia sebat hok kawe pulok. Kesian kawe. Bok kata Mat Tanduk "Burung Murei hinggap di dahan sena, ambik batu di lontor tak kena. Habis lari terbang jauh ke awan, Kita ni berdiri la di situ putiiih mata memandang"

Queen Of The House said...

DITH : Salam Aidilfitri to you. Semoga semua amalan di bulan Ramadhan diterima & diberkati Allah SWT.

Nak balik A/Setar on Deepavali & will be back here Sunday. This year cuti pendek aje ...... huhuuuuu!

How long will you be in Ampang?

To all other bloggers here ... SELAMAT HARI RAYA semua.

Nurelhuda said...

Dr Roza
Apa yang wow nyer tu indah kaba dari rupe..Do you know you are the rallying point of many bloggers?...now that is wow quality
Betoi tak semue?

pycnogenol said...

Betoi sangat-sangat tu.

kenakelayan said...

Betoi!

Selamat Raya semua, maaf zahir batin.
Saya masih confused raya hari apa...tak tahu nak beraya di mana... huhuhu... entah-entah terperuk kat lab... huuhuhuuu

Di Hari Raya
Terkenang daku kepada si dia (oh siannye lakikku beraya seorang!)
Kampungku indah nun jauh di sana
Ayah dan bonda ku...(serta kambing-kambing)

dr in the house said...

UIPTS- Raya kat Tasik Laign , Scotland je lah

Ood- same to you!

Aki Anjang- suami yg pandai beralah akan membawa berkat, kekal rumahtangga! Yaay!

QOTH- entahlah berapa hari dapat duk Ampang. iKelah ni dah kena oncall first raya. Takut disebabkan dia dah ambil cuti ngejut gi Kashmir ni, ...Anyways, take care!

Nurelhuda, Pycno, Kenakelayan- *gulp* apa yg rallying factor nya?
*drroza* blushes profusely. Tapi betul Suriya, I malu dgn you sebab ilmu you cukup tinggi. Betul tak semua?? BETOII!

Kenakelayan: sian laki ko raya sorang. Kunyah lemang Kijal tak tertelan, air mata bergenang..sob sob...ma & pa & kambings...lagi la sob sob...ko raya kat Lab je? main tikus ek? Jgn makan rendang tikus sudahlah!

halela said...

aik, smlm ada buat komen, mana pergi komen tu?
Halela tak pasang lampu lap-lip, takut kena tuduh lagi.
Selamat hari raya untuk dr. serumah, cepat tunjuk kuih, nanti habis org lain beli.

Nurelhuda said...

Saya ingat nak kena tunjuk kuih..tak sempat nak tunjuk, ada orang bagi baaanyak kuih...alamak habis laa diet

dr in the house said...

Halela- Laa, komen Lela kena sembunyi jin koot :). Sebenornya, hubby yg tunjuk kuih tu awal Ramadhan lagi, heheh (beli dgn staff sepital)

Nurelhuda- Murah betul rezeki you. Insyallah boleh diet, you ambik satu biskut dari setiap jenis. bila dah rasa semua, puas hati dan tak payah makan banyak2, heheh

ubisetela said...

Doc,
thanks for dropping by my blog.
Selamat Hari Raya from NZ. Have a good one!
btw, I'll try try to keep all my fingers intact, need 'em to type my thesis :)

ayumi_of_mirkwood said...

Assalamualaikum..

Anak2 blog sounds so nice :) Thank you, and a very happy Hari Raya to you too. I hope you'll have an enjoyable time during Raya..

Nurelhuda said...

Tu laa Dr Roza
Banyak sangat nak rasa nih!Selamat Hari Raya ..hope to see you in KL

hiyoshi said...

Anak-anak blog. Sounds cute, like the Teletubbies *laugh*

Salam Eid to you too.

Salsabila Cyber said...

Bukan baraqah Dr, barokah (kaf, bukan qaf). Selamat Hari Raya.

crimsonskye said...

The Fellowship of the Bloggers Meet: a blog entry + photos ASAP please!! :)

pycnogenol said...

I know I can trust you to post an interesting entry on the Bloggers Meet. I am looking forward to read it too.

After you guys had gone back semalam, I was smiling to myself for a long, long time. I am still smiling now.... ;)))

Thank you........

dr in the house said...

crimson- patience, my dear, patience, :))

pycno- this might as well be my most difficult entry ever...to write something interesting and yet I have to hide the most important detail??!! Macam mana ek? *drroza garu kepala lagi, pening, pening*

Anonymous said...

best regards, nice info video editing programs

Anonymous said...

Enjoyed a lot! http://www.baseball-fantasy.info Hoover steam vacuum cleaner Free downloads anti virus scan Cialis side effects warnigs Baganik peugeot 206 Corporate stationery design Say domains Pictures free older women mature hardcore http://www.vegas-hotels-4.info pharmacy sell adderall no prescription needed Florida real estate property listing propecia loss vitamins supplements colon cancer new drug

There was an error in this gadget

Bukit Tinggi 2008

Great Wall 2009

Followers

 

ReMiNiScEnCe....as the garden of memory grows arid... | Creative Commons Attribution- Noncommercial License | Dandy Dandilion Designed by Simply Fabulous Blogger Templates